Zelf lesgeven?

Denk je er aan om zelf les te geven bij De Fit Fabriek? 

Lees dan zeker even verder. Want ja ja, wij zoeken nog enthousiaste en vakkundige docenten!

Glimp bij zelfverdediging

Wat kan jij geven bij De Fit Fabriek?

 
 
Zumba                    Ropeskipping

 

           Rugscholing               Fitmom

 

Fit For Seniors                              Mindfullness

 

          Knieversteviging                      Circustechnieken

 

                                      Kids-yoga

 

Zelf nog een andere droom? Stel gerust voor. Wij staan open voor lessen die aansluiten bij het fysiek en mentaal welzijn.

Hoe werkt dat dan?

Je kan de zaal huren om er les te geven of zelf te trainen gedurende het hele jaar. Daar betaal je dan een vast bedrag per maand voor. Ben je eens ziek? Ga je met vakantie? Wil je tijdens de zomer een workshop geven aan nieuwe deelnemers? Dat kan allemaal want je mag het uur invullen zoals dat bij jouw opzet past.

 • Kies je een piekuur? Dan betaal je 78 euro/maand
  (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag telkens van 18.00 - 22.00 uur | woensdag 13.00 - 22.00 uur | weekend: hele dagen)
 • Kies je een daluur? Dan betaal je 58 euro/maand (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag telkens van 8.00 - 18.00 uur | woensdag 8.00 - 13.00 uur)

Lijkt een contract van een jaar je wat snel? Kies dan eerst voor het starterspakket van 10 weken. Zo heb je tien weken de tijd om uit te zoeken of het wat voor jou is en welke aanpak je het beste ligt. Daarna kies je dan tussen, gewoon stoppen of je eigen les verder blijven geven als échte Fit-Fabrieker! We kijken er nu al naar uit!

Wil je gebruik maken van het volgende: 

 • Een plekje op de website
 • De muziekinstallatie gebruiken, inclusief SABAM
 • De fitnessmatjes gebruiken
 • Regelmatig een post op sociale media
 • WiFi
 • ...

Dan betaal je 15 euro excl. 21%BTW voor een heel jaar.

Eens kennismaken? 

We houden binnenkort enkele 'open-fitfabrieks-momenten'. Dan kan je de zaal eens komen bekijken en kan je alle vragen op ons afvuren. Wie weet zelfs al een vrij plekje in het uurrooster reserveren.

 • Vrijdag 5 juli | 19.30 uur - 20.30 uur
 • Zaterdag 13 juli  | 14.00 uur - 15.00 uur 
 • Zaterdag 20 juli  | 10.30 uur - 11.30 uur

Interesse? Stuur een mail naar info@fitfabriek.be of een berichtje naar 0499162440 zodat we weten in welk open-fabrieksmoment je wenst langs te komen. We zullen je met open armen en veel enthousiasme ontvangen. Tot dan!

Ik heb hier zin in, maar mis wat inspiratie

Het voordeel van een zaal te huren en zelf alles in handen te hebben, is dat je kan doen wat je wil, je eigen waarden en normen kan nastreven, je eigen bezetting en prijzen kan bepalen. Alles ligt in jouw handen.

Dat maakt ook dat al onze lesgevers hun eigen manier van werken hebben. Ze bepalen zelf of ze met beurtenkaarten werken of per les, hoeveel ze vragen voor een sessie,...

We geven je wat inspiratie mee.

Formule:"Ik ben kinesist en geef lessen in reeksen. Elk jaar geef ik vier reeksen rugscholing. Zo bouw ik de oefeningen op van basis naar gevorderd en starten alle deelnemers op hetzelfde niveau. Zo kan ik iedereen gelijk begeleiden. Iedereen betaald voor de reeks die 10 sessies duurt. Mensen schrijven in, ik laat hen weten wanneer de reeks start en ze betalen 120 euro voor de tien lessen van telkens een uur. Kunnen ze zelf niet komen door ziekte of een andere reden? Dan is die les niet terugbetaald. Voor mij biedt dit geruststelling omdat ik op voorhand weet hoeveel mensen er zullen zijn en hoeveel ze zullen betalen. Onafhankelijk van of ze komen of niet... Is de reeks afgelopen dan start ik een dezelfde reeks opnieuw met een nieuwe groep. Mensen die in mijn praktijk al hun sessies volbrachten kunnen op deze manier hun rug in groep blijven verstevigen. Dat schept een band en motiveert hen meer dan thuis hun oefeningen zelfstandig te herhalen. De meeste klanten vloeien voort uit mijn praktijk of zijn elders rugpatiënten."

Formule: "In mijn lessen aërobics staan elke week andere mensen. Er is plek genoeg dus iedereen komt wanneer hij/zij dat wenst. Ze hebben een tienbeurtenkaart die 6 maanden geldig is. Zo betalen ze enkel voor de lessen dat ze aanwezig zijn. Komen ze te weinig? Dan vervalt hun beurtenkaart helaas." 
Je bepaalt als docent zelf de prijs van je beurtenkaarten en de duur van geldigheid.

Prijs: "Ik betaal 78 euro aan huur per uur, per maand. Dat wil zeggen dat wanneer ik 10 euro vraag aan mijn deelnemers, ik bij 8 deelnemers die één les volgen die maand reeds uit de kosten ben. De opbrengsten van de andere deelnemers en de andere weken die maand, zijn dus voor mij.
VB: Je vraagt 10 euro per sessie per deelnemer. In die maand zijn er vier weken (dus 4 x les). Elke week heb je een gemiddelde van 10 deelnemers (of meer? :-) ) dat wil zeggen 100 euro inkomsten per week, 400 per maand waarvan je dan 78 euro in mindering moet brengen als uitgave aan huur. Dan heb je 320 euro over per maand aan je hobby/bijberoep/... Ben je BTW-plichtig? Dan moet je die er natuurlijk nog aftrekken.

Vraag: Mag ik lesgeven tijdens de vakanties? "Natuurlijk! De meesten van ons geven les in de vakantie. Al gaan we natuurlijk zelf ook eens met verlof. Dan verwittigen we onze deelnemers wanneer de les niet door gaat of dat er vervanging zal zijn."
En op feestdagen? "Eigenlijk wel. Maar weet dat je dan wel rekening moet houden met het feit dat het een feestdag is. Zo houden wij steeds rekening met onze buren en wil dat zeggen dat het 'zondagse regime' telt. Geen luide muziek, rust van de buurt respecteren,... Beeld je gewoon in dat je op een zondag zelf naast De Fit Fabriek zou wonen. Wat vind jij zelf normaal?